Så får du tag på kurslitteratur

En av de största utgifterna som student är att införskaffa ny kurslitteratur för varje påbörjad kurs. Dessutom kan det vara svårt att veta hur du får tag på den litteratur du behöver eftersom att när du pluggar på högre nivå så måste du införskaffa din kurslitteratur på egen hand. Därför kommer du i denna artikel få några tips på hur du kan få tag på din kurslitteratur.

Hyra kurslitteratur

Till att börja med vill vi belysa att det går att hyra kurslitteratur. Du kan bland annat göra det digitalt och denna länk tar dig vidare till ett företag som tagit fram en bra lösning för att hyra kurslitteratur över nätet. Förutom att du kan vända dig till ett företag kan du också kolla om ditt lokala bibliotek har de böcker som ingår i din kurs och låna hem dem. Att hyra eller låna kurslitteratur är billigare än att köpa helt ny. Därför ska du överväga att göra det innan du lägger ut stora delar av ditt CSN bidrag på kursböcker.

Köp kurslitteratur

Sedan kan du köpa den litteratur du behöver. För att få böckerna för en lite billigare peng kan du vända dig till köp och säljgrupper på Facebook. Men de finns även att köpa i bokhandel, främst på nätet.