Ordna till i din trädgård inför hösten

Den som har en egen trädgård tycker ofta mycket om sommaren eftersom det är då alla växter blommar. Även hösten har sin charm, med vackra löv och ljuvliga färger. För att du ska kunna uppskatta det är det dock viktigt att du tar hand om allt i din trädgård först.

Du bör i god tid ta in de växter som inte tål frost. Det kan även vara en god idé att rensa upp på gräsmattan och kratta löv. Dessutom kan du vara förutseende och göra fynd inför nästa sommar. Det är vanligt att du kan köpa utomhusmöbler till nedsatta priser när sommaren börjar ta slut. Ta en titt online för att hitta de perfekta loungemöblerna inför nästa år.

Så förbereder du dig

Som villaägare har du en del att tänka på när de mörkare årstiderna närmar sig. Det är viktigt att du skyddar hus och trädgård mot fuktskador och mögel. Dessutom behöver du göra plats inne i huset för alla de växter som måste flytta in. När utrymmet finns kan du börja bära in dem från trädgård och växthus. Om du har en robotgräsklippare behöver du se till att den också tas in, antingen i ett förråd eller i annat skyddat utrymme.