Om du hamnar i tvist med hantverkare

Det är inte alltid det går som du har tänkt dig. Drömmen om det där härliga badrummet förvandlas utan vidare till en mardröm om du råkar i tvist med hantverkaren. Det finns många saker som kan gå fel under exempelvis en renovering. Den där fantastiskt trevliga snickaren visade sig sakna en hel del yrkesskicklighet, eller så kan det uppstå en tvist kring betalningen.

Vad bör du tänka på?

Naturligtvis är det bäst att försöka undvika att hamna i en onödig konflikt. Du kan förebygga en eventuell tvist med ett bra avtal. Vad som kanske är än viktigare är att du faktiskt läser igenom avtalet ordentligt. Även det finstilta. Var också noga med att få avtalet skriftligt.

Om det ändå går fel

Ibland kan det gå fel i alla fall, oavsett hur noga du har läst avtalet eller hur tydlig du har varit kring det du vill ha gjort. Missförstånd kan uppstå och ofta går de att lösa utan att det blir en långvarig tvist.

Upptäcker du något som är fel så reklamera på en gång. Detta för att undvika risken att förlora dina rättigheter på grund av en alltför sent inkommen reklamation. Klicka här för att se vilken hjälp du kan få.